Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Specialistische Technieken

Erkend opleiding Medisch Pedicure: Specialistische Technieken

Na het behalen van het erkende branchediploma Pedicure kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Medisch Pedicure. Een medisch pedicure voert medische pedicurebehandelingen uit en werkt effectief samen met collega’s binnen en buiten het bedrijf. Tijdens het werk als medisch pedicure krijg je te maken met cliënten met uiteenlopende ziektebeelden die een verhoogd risico met zich meebrengen ten aanzien van problemen aan de voeten. Als medisch pedicure kun je werken in bijvoorbeeld een groepspraktijk, zorginstelling, paramedisch centrum, gezondheidscentrum, diabetescentrum of in een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door Provoet en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot medisch pedicure is opgezet in drie modules of deelkwalificaties: risicovoet, specialistische technieken en ondernemersvaardigheden niveau 4.

Na het behalen van de onderdelen Risicovoet, Specialistische Technieken en Ondernemersvaardigheden niveau 4 kun je je met het branchediploma Medisch Pedicure inschrijven in het KwaliteitsRegister Pedicures (KRP).

Onderdeel Specialistische Technieken

Bij het onderdeel Specialistische Technieken van de opleiding Medisch Pedicure leer je de risicovolle voet te behandelen met behulp van speciale technieken en materialen. Denk hierbij aan nagelreparaties, nagelregulaties, anti-drukmiddelen en orthesen. Dit is het onderdeel wat aangeboden wordt in 11 lessen waarbij zowel theorie als praktijk behandeld wordt. Daarnaast heb je een studiebelasting voor het huiswerk van 4 tot 6 uur per week. Het onderdeel wordt afgesloten met één theorie-examen en één praktijkexamen.

 • Algemene medische kennis
 • Anatomie en fysiologie van het lichaam in relatie tot risicovoeten 
 • Richtlijnen en ontwikkelingen
 • Kennis over beweeglijkheid en drukverdeling
 • Kennis over hulpmiddelen en disciplines

Lestijden

Deze brancheopleiding op MBO 4-niveau bestaat uit 11 dagdelen.
De lessen zijn op zaterdagmorgen en/of zaterdagmiddag. 

Specialistische Technieken GROEP 1

 • Zaterdagochtend 15 februari 2025 
 • Zaterdagochtend 08 maart 2025
 • Zaterdagochtend 15 maart 2025
 • Zaterdagochtend 05 april 2025
 • Zaterdagochtend en zaterdagmiddag 12 april 2025
 • Zaterdagochtend en zaterdagmiddag 17 mei 2025
 • Zaterdagochtend en zaterdagmiddag 31 mei 2025
 • Zaterdagochtend 14 juni 2025

De ochtendles begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.

De middagles begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Je kunt deze opleiding, samen met risicovoet en ondernemersvaardigheden in één schooljaar volgen, maar je kunt ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen).

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 12.

Kostenoverzicht

Opleidingskosten Medisch Pedicure onderdeel: Specialistische Technieken € 800,00
Inschrijfgeld € 50,00
Leerboeken ca. € 215,00

Examengelden voor 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen op locatie van Instituut Dangremond bedraagt ca. € 231,00 en wordt vooraf aan het eerste examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd. 

Je dient zelf te beschikken over de lesmaterialen. Indien je alle materialen die gebruikt worden in de lessen wilt aanschaffen in onze groothandel Privilege Beauty & Footcare kost dit pakket ca. € 300,00. Natuurlijk is het ook toegestaan om met eigen producten te werken. Je ontvangt vooraf altijd een overzicht van het productenpakket dat je nodig hebt.

Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Specialistische Technieken

Brancheopleiding op MBO 4-niveau

3 maanden / 11 dagdelen

Erkend branchediploma

Erkend door ProVoet/Bravo

TCI examens

€ 800,00

Data

Datum Opleiding Inschrijven tot
15 februari 2025 Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Specialistische Technieken 22 februari 2025 Inschrijven