Specialisatie Bindweefselmassage niveau 4

Erkende opleiding Allround Schoonheidsspecialist: Specialisatie Bindweefselmassage niveau 4

Na het behalen van het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. De opleiding Allround Schoonheidsspecialist bestaat uit een aantal losse onderdelen, die samen het diploma Allround Schoonheidsspecialist vormen. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkele losse onderdelen te volgen. Een allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan specialistische en complexe behandelingen die verder gaan dan alleen de verzorging van de huid. De behandelingen van de allround schoonheidsspecialist zijn vaak gericht op de actieve conditionering en verbetering van de huid met intensieve specialistische producten, technieken en apparaten. De allround schoonheidsspecialist kan inspelen op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en adviseert de cliënt indien nodig om naar een andere discipline te gaan. De allround schoonheidsspecialist is in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg zoals huidtherapeuten, artsen en/of dermatologen. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door ANBOS en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot Allround Schoonheidsspecialist is opgezet in losse onderdelen of deelkwalificaties: let op, deze structuur gaat per september 2023 veranderen! Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie.

Inhoud van de opleiding

Heb jij de basisopleiding Schoonheidsspecialist met een erkend branchediploma afgerond? Dan kun je je verder specialiseren in de bindweefselmassage. Bij de specialisatie Bindweefselmassage leer je een complete massagebehandeling uit te voeren. Je leert een behandelplan op te stellen, op basis van de huidanalyse en wensen van de cliënt en een massage gericht op de huidverbetering uit te voeren middels diverse behandeltechnieken. De behandeling wordt afgesloten met een passende nabehandeling. De cliënt wordt door jou goed geïnformeerd en geadviseerd over de verzorging van de huid en het thuisgebruik van producten. Tot slot leg je de begin- en eindsituatie vast in het behandelplan (eventueel met foto's). 

 • anatomie en fysiologie van de huid
 • algemene en specifieke pathologie
 • specialistische kennis van de bindweefselmassage
 • massagetechnieken en intensiteiten van gelaat en lichaam
 • hygiëne, arbo en milieu volgens de richtsnoeren van de schoonheidsspecialist
 • uitleg, nazorg en advies voor de cliënt

Lestijden

Deze brancheopleiding bestaat uit 10 dagdelen, verdeeld over 5 theorielessen en 5 praktijklessen.
De lessen zijn op woensdag.
 • woensdag 14 mei 2025: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • woensdag 21 mei 2025: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • woensdag 28 mei 2025: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • woensdag 04 juni 2025: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • woensdag 11 juni 2025: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)

De ochtendles begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.
De middagles begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. 

Je kunt deze opleiding, samen met de overige onderdelen in één schooljaar volgen, maar ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen). 

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 12.

Kostenoverzicht

Opleidingskosten Specialisatie Bindweefselmassage € 750,00

Leerboeken ca. € 85,00

Inschrijfgeld € 50,00


Examengelden voor 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen bedragen ca. € 235,00.  Het examengeld wordt vooraf aan het examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd. Het praktijkexamen zal plaatsvinden op locatie van examenorgaan Stichting TCI en het theorie-examen zal afgenomen worden op de locatie van Instituut Dangremond in Rijswijk.

Specialisatie Bindweefselmassage niveau 4

10 dagdelen

Brancheniveau 4

Erkend branchediploma

Erkend door Anbos

TCI examens

€ 750,00

Data

Datum Opleiding Inschrijven tot
14 mei 2025 Specialisatie Bindweefselmassage niveau 4 24 mei 2025 Inschrijven