Specialisatie Elektrisch ontharen niveau 4

Erkende opleiding Allround Schoonheidsspecialist: Specialisatie Elektrisch ontharen niveau 4

Na het behalen van het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. De opleiding Allround Schoonheidsspecialist bestaat uit een aantal losse onderdelen, die samen het diploma Allround Schoonheidsspecialist vormen. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkele losse onderdelen te volgen. Een allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan specialistische en complexe behandelingen die verder gaan dan alleen de verzorging van de huid. De behandelingen van de allround schoonheidsspecialist zijn vaak gericht op de actieve conditionering en verbetering van de huid met intensieve specialistische producten, technieken en apparaten. De allround schoonheidsspecialist kan inspelen op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en adviseert de cliënt indien nodig om naar een andere discipline te gaan. De allround schoonheidsspecialist is in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg zoals huidtherapeuten, artsen en/of dermatologen. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door ANBOS en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot Allround Schoonheidsspecialist is opgezet in losse onderdelen of deelkwalificaties: let op, deze structuur gaat per september 2023 veranderen! Dit is momenteel geen onderdeel van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist niveau 4. Wel ontvang je na positieve afronding een branchediploma. Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie.

Inhoud van de opleiding

Heb jij de basisopleiding Schoonheidsspecialist met een erkend branchediploma afgerond? Dan kun je je verder specialiseren in het elektrisch ontharen. Bij de specialisatie Elektrisch ontharen leer je een complete ontharingsbehandeling uit te voeren met behulp van de diathermie- of blendmethode. Je leert een behandelplan op te stellen, waarbij je de wensen, verwachtingen en mogelijkheden met de cliënt bespreekt. Vervolgens voer je de ontharingsbehandeling uit waarbij je efficiënt omgaat met de tijd en rustig blijft onder druk. De behandeling wordt afgelsoten met een passende nabehandeling. De cliënt wordt door jou goed geïnformeerd en geadviseerd over de verzorging van de huid en het thuisgebruik van producten. Tot slot leg je de begin- en eindsituatie vast in het behandelplan (eventueel met foto's). 

 • anatomie, fysiologie en pathologie van de haren
 • invloeden en kennis van elektrische stroom
 • indicaties en contra-indicaties voor definitieve ontharing
 • diathermie- en blendmethode
 • uitleg, nazorg en advies voor de cliënt
 • hygiëne, arbo en milieu volgens de richtsnoeren van de schoonheidsspecialist

Lestijden

Deze brancheopleiding bestaat uit 10 dagdelen, verdeeld over 5 theorielessen en 5 praktijklessen. Daarbij krijg je een extra praktijkles voor het behandelen van tele's en fibromen.
De lessen zijn op woensdag.
 • ​​​ Woensdag 07 februari 2024: theorieles (’s ochtends)
 • Woensdag 28 februari 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • Woensdag 13 maart 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • Woensdag 27 maart 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • Woensdag 10 april 2024: praktijkles (’s ochtends) & theorieles (’s middags)
 • Woensdag 24 april 2024: praktijkles (’s ochtends)
 • Woensdag 19 juni 2024: praktijkles tele's en fibromen (’s ochtends)

De ochtendles begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.
De middagles begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. 

Je kunt deze opleiding, samen met de overige onderdelen in één schooljaar volgen, maar ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen). 

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 24.

Kostenoverzicht

Opleidingskosten Specialisatie Elektrisch ontharen € 825,00

Leerboeken ca. € 125,00

Inschrijfgeld € 50,00

Examengelden voor 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen bedragen ca. € 300,00.  Het examengeld wordt vooraf aan het examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd. Het praktijkexamen zal plaatsvinden op locatie van examenorgaan Stichting TCI en het theorie-examen zal afgenomen worden op de locatie van Instituut Dangremond in Rijswijk.

Belangrijk

De bovenstaande genoemde kosten zijn exclusief ontharingsapparatuur!

Voor het oefenen thuis dien je uiteraard over een blendapparaat te beschikken.

De eerste les zullen wij de mogelijkheden van huur, huurkoop, koop en leasing bespreken, zodat je goed geïnformeerd een voor jou passende beslissing kunt nemen.

Specialisatie Elektrisch ontharen niveau 4

11 dagdelen

Brancheniveau 4

Erkend branchediploma

Erkend door Anbos

TCI examens

€ 825,00

Data

Op de hoogte blijven

Momenteel hebben we nog geplande data staan voor de opleiding Specialisatie Elektrisch ontharen niveau 4.
Wil je op de hoogte gehouden worden als we een nieuwe datum hebben gepland? Vul hier jouw gegevens in en je ontvangt een melding zodra we weer een datum gepland hebben voor deze opleiding!

Ja, ik wil weten wanneer deze opleiding start!