Specialisatie Acne niveau 4

Erkende opleiding Allround Schoonheidsspecialist: Specialisatie Acne niveau 4

Na het behalen van het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. De opleiding Allround Schoonheidsspecialist bestaat uit een aantal losse onderdelen, die samen het diploma Allround Schoonheidsspecialist vormen. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkele losse onderdelen te volgen. Een allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan specialistische en complexe behandelingen die verder gaan dan alleen de verzorging van de huid. De behandelingen van de allround schoonheidsspecialist zijn vaak gericht op de actieve conditionering en verbetering van de huid met intensieve specialistische producten, technieken en apparaten. De allround schoonheidsspecialist kan inspelen op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en adviseert de cliënt indien nodig om naar een andere discipline te gaan. De allround schoonheidsspecialist is in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg zoals huidtherapeuten, artsen en/of dermatologen. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door ANBOS en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot Allround Schoonheidsspecialist is opgezet in losse onderdelen of deelkwalificaties: let op, deze structuur gaat per september 2023 veranderen! Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie.

Inhoud van de opleiding

Heb jij de basisopleiding Schoonheidsspecialist met een erkend branchediploma afgerond? Dan kun je je verder specialiseren in acnebehandelingen. Bij de specialisatie Acne leer je een complete acnebehandeling uit te voeren. Je leert een behandelplan op te stellen, op basis van de huidanalyse en wensen van de cliënt, en een oppervlaktereiniging uit te voeren. Afhankelijk van de huidconditie pas je een hoornlaagverdunning of verweking van de huid toe. Vervolgens leer je comedones te verwijderen en pustels en/of talgcysten te ledigen. De behandeling wordt afgesloten met een passende nabehandeling. De cliënt wordt door jou goed geïnformeerd en geadviseerd over de verzorging van de huid en het thuisgebruik van producten. Tot slot leg je de begin- en eindsituatie vast in het behandelplan (eventueel met foto's). 

 • anatomie en fysiologie van de huid
 • algemene en specifieke pathologie
 • kennis van medische behandelingen
 • hygiëne, arbo en milieu volgens de richtsnoeren van de schoonheidsspecialist
 • het uitvoeren van een acnebehandeling
 • passende technieken, producten, (hulp)middelen en apparatuur
 • uitleg, nazorg en advies voor de cliënt

Lestijden

Deze brancheopleiding bestaat uit 10 dagdelen, verdeeld over 5 theorielessen en 5 praktijklessen.
De lessen zijn op zaterdag.
 • zaterdag 14 september 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • zaterdag 21 september 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • zaterdag 28 september 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • zaterdag 19 oktober 2024: theorieles (’s ochtends) & praktijkles (’s middags)
 • zaterdag 16 november 2024: praktijkles (’s ochtends) & theorieles (’s middags)

De ochtendles begint om 9.30 uur en eindigt om 12.30 uur.
De middagles begint om 13.30 uur en eindigt om 16.30 uur. 

Je kunt deze opleiding, samen met de overige onderdelen in één schooljaar volgen, maar ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen). 

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 12.

Kostenoverzicht

Opleidingskosten Specialisatie Acne € 750,00

Leerboeken ca. € 80,00

Inschrijfgeld € 50,00

 

Examengelden voor 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen bedragen ca. € 245,00.  Het examengeld wordt vooraf aan het examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd. Het praktijkexamen zal plaatsvinden op locatie van examenorgaan Stichting TCI en het theorie-examen zal afgenomen worden op de locatie van Instituut Dangremond in Rijswijk.

Je dient zelf te beschikken over een productenpakket voor acnebehandelingen. Indien je alle materialen die gebruikt worden in de lessen wilt aanschaffen in onze groothandel Privilege Beauty & Footcare kost dit pakket ca. € 295,00. Natuurlijk is het ook toegestaan om met eigen producten te werken. Je ontvangt vooraf altijd een overzicht van het productenpakket dat je nodig hebt.

Specialisatie Acne niveau 4

10 dagdelen

Brancheniveau 4

Erkend branchediploma

Erkend door Anbos

TCI examens

€ 750,00

Data

Datum Opleiding Inschrijven tot
14 september 2024 Specialisatie Acne niveau 4 20 september 2024 Inschrijven