Allround Schoonheidsspecialist: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

Erkende opleiding Allround Schoonheidsspecialist: Ondernemersvaardigheden niveau 4

Na het behalen van het erkende branchediploma Schoonheidsspecialist kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist. De opleiding Allround Schoonheidsspecialist bestaat uit een aantal losse onderdelen, die samen het diploma Allround Schoonheidsspecialist vormen. Natuurlijk is het ook mogelijk om enkele losse onderdelen te volgen. Een allround schoonheidsspecialist heeft een groot palet aan specialistische en complexe behandelingen die verder gaan dan alleen de verzorging van de huid. De behandelingen van de allround schoonheidsspecialist zijn vaak gericht op de actieve conditionering en verbetering van de huid met intensieve specialistische producten, technieken en apparaten. De allround schoonheidsspecialist kan inspelen op onverwachte omstandigheden binnen de behandeling, maakt afwegingen en adviseert de cliënt indien nodig om naar een andere discipline te gaan. De allround schoonheidsspecialist is in staat om beroepsmatig te communiceren met anderen in de zorg zoals huidtherapeuten, artsen en/of dermatologen. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door ANBOS en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot Allround Schoonheidsspecialist is opgezet in losse onderdelen of deelkwalificaties: let op, deze structuur gaat per september 2023 veranderen! Neem contact op met het secretariaat voor meer informatie.

Onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

Als je de branche-erkende opleiding Schoonheidsspecialist recent bij Instituut Dangremond gedaan hebt ben je al in het bezit van het onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 3 en niveau 4. Twijfel je hierover of heb jij al een diploma Ondernemersvaardigheden niveau 3? Neem dan contact op met het secretariaat voor een aangepast rooster om te upgraden naar Ondernemersvaardigheden niveau 4.

Bij het onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4 van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je aan de hand van 5 lessen en het maken van een aantal opdrachten om een ondernemingsplan te schrijven. De studiebelasting voor het huiswerk varieert en is van 6 tot 10 uur per week. In het ondernemingsplan beschrijf je de door jou gekozen ondernemersvorm en beargumenteer je waarom je hiervoor kiest. Daarnaast breng je een aantal bedrijfsprocessen in kaart en werk je een marketingstrategie uit met marketingactiviteiten. Daarbij maak je een presentatie of pitch van jouw ondernemingsplan waarbij je de feiten mag presenteren. Het onderdeel wordt afgesloten met een portfolio-assessment.

  • Ondernemingsvorm kiezen
  • Bedrijfsprocessen ontwikkelen
  • Bedrijfsvoering voorbereiden
  • Marketingstrategie ontwikkelen

​Cursisten met een geldig AOV-diploma, waarin personeel en organisatie is meegenomen, kunnen vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. De examencommissie beslist of de vrijstelling wordt toegekend. 

Lestijden

Deze brancheopleiding op MBO 4-niveau duurt 5 dagdelen en wordt gegeven op maandagavond. 

  • 12 februari 2024
  • 4 maart 2024
  • 18 maart 2024
  • 8 april 2024
  • 22 april 2024

De avondles begint om 18.45 uur en eindigt om 21.45 uur.

Je kunt deze opleiding, samen met de overige onderdelen in één schooljaar volgen, maar ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen). 

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 24.

Kostenoverzicht

Opleidingskosten Ondernemersvaardigheden € 375,00

Examengelden voor portfolio-assessment op locatie van Instituut Dangremond bedraagt ca. € 170,00 en wordt vooraf aan het examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd.

Allround Schoonheidsspecialist: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

5 dagdelen

Brancheopleiding MBO 4-niveau

Erkend branchediploma

Erkend door Anbos

€ 375,00

Data

Op de hoogte blijven

Momenteel hebben we nog geplande data staan voor de opleiding Allround Schoonheidsspecialist: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4.
Wil je op de hoogte gehouden worden als we een nieuwe datum hebben gepland? Vul hier jouw gegevens in en je ontvangt een melding zodra we weer een datum gepland hebben voor deze opleiding!

Ja, ik wil weten wanneer deze opleiding start!