Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

Erkende opleiding Medisch Pedicure: Ondernemersvaardigheden niveau 4

Na het behalen van het erkende branchediploma Pedicure kun je jouw kennis verbreden door het volgen van de opleiding Medisch Pedicure. Een medisch pedicure voert medische pedicurebehandelingen uit en werkt effectief samen met collega’s binnen en buiten het bedrijf. Tijdens het werk als medisch pedicure krijg je te maken met cliënten met uiteenlopende ziektebeelden die een verhoogd risico met zich meebrengen ten aanzien van problemen aan de voeten. Als medisch pedicure kun je werken in bijvoorbeeld een groepspraktijk, zorginstelling, paramedisch centrum, gezondheidscentrum, diabetescentrum of in een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis. De opleiding van Instituut Dangremond voldoet aan de landelijke eisen zoals vastgesteld door Provoet en is dus een erkende opleiding. De brancheopleiding tot medisch pedicure is opgezet in drie modules of deelkwalificaties: risicovoet, specialistische technieken en ondernemersvaardigheden niveau 4.

Na het behalen van de onderdelen Risicovoet, Specialistische Technieken en Ondernemersvaardigheden niveau 4 kun je je met het branche-diploma Medisch Pedicure inschrijven in het KwaliteitsRegister Pedicures (KRP).

Onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

Als je de branche-erkende opleiding Pedicure recent bij Instituut Dangremond gedaan hebt ben je al in het bezit van het onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 3 en niveau 4. Twijfel je hierover of heb jij al een diploma Ondernemersvaardigheden niveau 3? Neem dan contact op met het secretariaat voor een aangepast rooster om te upgraden naar Ondernemersvaardigheden niveau 4.

Bij het onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4 van de opleiding Medisch Pedicure leer je aan de hand van 5 lessen en het maken van een aantal opdrachten om een ondernemingsplan te schrijven. De studiebelasting voor het huiswerk varieert en is 6 tot 10 uur per week. In het ondernemingsplan beschrijf je de door jou gekozen ondernemersvorm en beargumenteer je waarom je hiervoor kiest. Daarnaast breng je een aantal bedrijfsprocessen in kaart en werk je een marketingstrategie uit met marketingactiviteiten. Daarbij maak je een presentatie of pitch van jouw ondernemingsplan waarbij je de feiten mag presenteren. Het onderdeel wordt afgesloten met een portfolio-assessment.

  • Ondernemingsvorm kiezen
  • Bedrijfsprocessen ontwikkelen
  • Bedrijfsvoering voorbereiden
  • Marketingstrategie ontwikkelen

Toegekende accreditatiepunten: 10 punten – Ondernemerschap

Cursisten met een geldig AOV-diploma, waarin personeel en organisatie is meegenomen, kunnen vrijstelling krijgen voor dit onderdeel op basis van de vrijstellingenlijst die op 31 augustus 2011 door het Platform Branchediploma Voetverzorging is vastgesteld. De examencommissie beslist of de vrijstelling wordt toegekend. 

Lestijden

Deze brancheopleiding op MBO 4-niveau bestaat 5 dagdelen en wordt gegeven op maandagavond.

  • 16 september 2024
  • 7 oktober 2024
  • 21 oktober 2024
  • 11 november 2024
  • 25 november 2024

De avondles begint om 18.45 uur en eindigt om 21.45 uur.

Je kunt deze opleiding, samen met specialistische technieken en risicovoet in één schooljaar volgen, maar ook jouw eigen tempo aanhouden (de onderdelen zijn los te volgen). 

Het minimale aantal deelnemers in deze groep is 6 en het maximale aantal deelnemers is 24. 

Kosten

Opleidingskosten Ondernemersvaardigheden € 375,00

Examengelden voor portfolio-assessment op locatie van Instituut Dangremond bedraagt ca. € 170,00 en wordt vooraf aan het examen door het examenorgaan Stichting TCI geïncasseerd.

Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4

Brancheopleiding op MBO 4-niveau

5 dagdelen

Erkend branchediploma

Erkend door ProVoet/Bravo

TCI examens

€ 375,00

Data

Datum Opleiding Inschrijven tot
16 september 2024 Erkend Medisch Pedicure: onderdeel Ondernemersvaardigheden niveau 4 23 september 2024 Inschrijven